אורלי גוטמן
 הקליניקה  |  שובר הנחה  |  שאל את אורלי  |  מן העיתונות  |  סרטונים  |  טיפים  


ממש לא ירושלמי
מגזין ביו - עיתון "הארץ" - 16.2.10             

הארטישוק הירושלמי נקרא גם חמנית הפקעות ולמרות  שמו אין לו קשר לארטישוק או לירושלים. ובכל זאת  טעמו מזכיר מעט לב ארטישוק .
ירק ,פרי או מה? שייך לקבוצת הירקות
איך הוא נראה?  פקעת "מעוותת" דומה בצורתה להכלאה בין שורש זנגביל לתפוח אדמה
צבעו -  בז'
טעמו -  מעושן ואגוזי, מזכיר גם טעם ערמונים
המרקם - לאחר הבישול המרקם עמילני ומזכיר מרקם של תפוח אדמה
על השולחן -  אפשר לבשלו למחית בדיוק כפי שמכינים פירה תפוחי אדמה
למה כדאי? – כי הוא עשיר בויטמיני A, B מקור לברזל, אשלגן, סידן ומגנזיום
מה עוד? – מתאים במיוחד לחולי סכרת  בשל תכולת הפחמימות שבו.
ברפואה המסורתית השתמשו בו להכנת קינוחים לחולי סכרת.
בתיאבון !

 

 
NTT - מערכות ניהול תוכן

כל הזכויות שמורות - אורלי גוטמן ©

BetaGroup - עיצוב אתרים