השום שייך למשפחת הירקות הלבנים עליה נמנים גם בצל לבן, כרישה, כרובית, קולרבי, לפת, ארטישוק ירושלמי, פטריות, תפוח אדמה לבן.
השום – הוא ה-מלך של הלבנים.

ברפואה העממית נקרא השום "האנטיביוטיקה של הטבע" ויש לו סגולות בריאותיות רבות.

כך אני ממליצה לעשות כדי להנות מהשום כצמח מרפא טיפולי:

  1. נאכל אותו רק טרי – אם נקפיץ אותו או נבשל אותו לא נהנה מיתרונותיו הבריאותיים.
  2. נכתוש או נחתוך את שיני השום בסכין או בשיניים. מדוע? אליצין הוא החומר הפעיל בשום, אותו אנחנו רוצים לגייס לטובת הגוף שלנו. במצב רגיל הוא אינו פעיל. רק אם נחתוך או נכתוש את השום בכותש, בסכין או בשיניים הוא יהפוך לפעיל.
  3. המינון הטיפולי היומי המומלץ הוא 2 שיני שום.
  4. חשוב ביותר !! יש לאכל אותן כתושות/קצוצות עד מקסימום 10 דקות מרגע הכתישה/החיתוך.

רק כך נהנה מהשום כצמח מרפא טיפולי – ואלה יתרונותיו:

  • שומר על בריאות הלב וכלי הדם
  • תורם להפחתת כולסטרול
  • מסייע להפחתת ערכי לחץ דם
  • מפחית קרישיות יתר
  • ממגר חיידקים ווירוסים ויעיל כנגד זיהומים.

בלבנים – בכרובית, בכרישה, בבצל – יש תרכובות גופרית…זה מה שגורם לריח האפייני בבישול שלהם.

אז כל פעם שלא בא לנו על הריח הזה… אולי נתנחם בכך שתרכובות אלו מסייעות בהגנה על הלב וכלי הדם ובמניעת סרטן.

לבריאות! טפו טפו טפו – שום, בצל…