מרק כתום – ואתם יודעים מה הגדולה של המתכון שלי? שהוא לא רק מרק, זו יכולה להיות ממש ארוחה.

מה צריך?

  • 5  גזרים חתוכים גס לעיגולים
  • 2  כרישה (עדיף יותר מהחלק הלבן) או 2 בצלים לבנים או בצל וכרישה –  חתוכים גס
  • 2  בטטות חתוכות לעיגולים עבים
  • חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
  • 1/4  כוס עדשים כתומים שטופים היטב
  • 1/4  כוס קוואקר (שיבולת שועל)

איך מכינים?

  1. מזהיבים את הבצלים/הכרישה.
  2. מוסיפים את הירקות, מכסים אותם במים ומבשלים – ללא העדשים והקוואקר.
  3. מביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים את העדשים עם תחילת התרככות הירקות ,
  5. אחרי כ-10 דקות מוסיפים את הקוואקר. למה כדאי? כי השילוב של עדשים +קוואקר = חלבון מלא מהצומח. זה השדרוג של המרק לכדי מנה עשירה תזונתית הרבה מעבר ל"רק" מרק ירקות.
  6. מבשלים עד שהעדשים מתרככים, הקוואקר מתרכך מאד מהר.
  7. מוסיפים מלח, פלפל ומתבלים לפי הטעם. (לא מומלץ להוסיף מלח לפני הוספת העדשים).
  8. מוסיפים ג'ינג'ר מגורר (לטעם מעודן אפשרי לגרר חתיכה של 2 ס"מ ג'ינג'ר)
  9. לאחר קירור קל של המרק- אבל לא מלא – טוחנים בבלנדר/בלנדר מוט לקבלת מרקם דייסתי.

בהגשה אפשר לפזר מעל עירית קצוצה !
זו ה-מנת פתיחה של החורף ! טעים, משביע, מחמם, מזין, מחזק!
בתיאבון !

לגיוון ולארומה אסיאתית יותר של המרק אפשר לאחר הרתיחה למזוג למרק 1/4 פחית של קרם קוקוס.
אפשר לגוון ולהחליף את הבטטות או חלקן בקוביות דלורית.